Mitä pitää pakata romanttiselle lomalle?

Teemu Ruoho

Romanttisen loman voi viettää yhtä hyvin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tärkeintä romanttisella lomalla on matkaseura, mutta onhan matka aina mukavampi, jos matkakohteessa on viihtyisää ja kaunista. Tuore pariskunta saattaa viettää aikaa huomattavasti enemmän hotellihuoneessa kuin nähtävyyksissä, joten mukava hotelli on melko tärkeä onnistuneen loman kannalta – samoin kondomi verkkokaupasta tai marketista mukaan otettuna. Ulkomailla voi olla vaikea löytää kondomeja, ainakaan sellaisia, joiden laadusta ja koosta voisi olla varma. Sujauta siis matkalaukkuun ainakin yksi pakkaus kondomeja ja liukuvoide! Mitä muuta kannattaa ottaa mukaan romanttiselle lomalle?

Romanttisen loman pakkauslista

Romanttisen loman pakkauslistalla ovat kondomien, liukuvoiteen ja mahdollisten seksilelujen lisäksi ainakin viettelevät alusasut. Kynttilöitä saa halutessaan myös paikan päältä, joten niillä ei ole pakko täyttää matkalaukkua. Sen sijaan korkinavaaja kannattaa ottaa mukaan. Harva asia on niin ärsyttävä, kuin huomata ostaneensa ja jäähdyttäneensä kuoharipullon, mutta olevansa kykenemätön sitä avaamaan. Korkinavaajaa ei aina löydy edes huoneistohotelleista, joissa on muuten yleensä kattava valikoima erilaisia keittiötarvikkeita. Lähikaupoistakaan sitä tuskin löytää, joten kaukaa viisas ottaa mukaan oman korkinavaajan.

Muutoin romanttiselle lomalle kannattaa pakata samalla tavoin kuin aivan tavalliselle lomalle. Mukaan tarvitaan puhtaita alusvaatteita, ainakin yksi hienompi asu ravintolaillallisia varten, uimapuku, jotain lämmintä ja mukavia kaupunkiasuja. Ota mukaan vain sellaiset kengät, joilla jaksat kävellä vaikka koko päivän. 

Aurinkomatkalle tarvitaan myös aurinkorasvaa, hattu ja aurinkolasit, kun taas hiihtokeskusta varten kannattaa varustautua lämpimillä ulkoiluvaatteilla. Lentomatka sujuu mukavammin, jos otat mukaan matkatyynyn ja kuulokkeet, ehkä myös jotain luettavaa.

Pieni matka-apteekki on aina paikallaan. Esimerkiksi yhteen meikkipussiin voi laittaa laastareita ja desinfiointiainetta, ripuli- ja ummetuslääkkeitä ja särkylääkettä. Jos matkustatte eksoottiseen kohteeseen, ottakaa rokotuksista selvää jo hyvissä ajoin. Varaa tarvittaessa mukaan riittävä määrä malarianestolääkkeitä. Mikäli teistä jommallakummalla on säännöllinen lääkitys, tulostakaa reseptit mukaan – niitä saatetaan kysyä tullissa.

Romanttisia matkakohteita

ariisi on romanttisen matkakohteiden numero yksi. Mitkä muut matkakohteet sopivat romanttiselle lomalle? Esimerkiksi Bali, tuo tulivuorista ja joogashaloista tunnettu paratiisisaari. Monet sinkkunaiset matkustavat tuolle saarelle itseään etsimään, mutta kohde sopii mainiosti myös pariskunnille.

 Myös Etelä-Korean pääkaupunki Soul sopii romanttiselle lomalle! Kaupunki on täynnä täydellisiä selfienottopaikkoja. Läheisellä Namiseomin saarella voi vaellella idyllisten kastanja- ja poppelipuiden varjossa. 

Miten olisi Dominikaaninen tasavalta? Merenrantahotelli, mamajuana eli lemmenrohtona tunnettu rommicocktail, baarissa soiva merengue ja aamuun asti jatkuvat tanssit luovat täydelliset puitteet romanttiselle lomalle. 

Jos ette halua matkustaa kauas, on yksi vaihtoehto viettää loma kotimaisella vuokramökillä tai vaikka pitkä viikonloppu jossain suomalaisessa kylpylähotellissa. Kylpylähotellin hieronnat, porealtaat, ulkopaljut ja höyrysaunat rentouttavat takuuvarmasti. Mökkiloman helmiä ovat takan ääressä lämmittely ja auringonlaskun katseleminen rannalla.

Sopiva hotelli romanttista lomaa varten

Jotkut pariskunnat suosivat vain aikuisille -hotelleja, kun he lähtevät romanttiselle matkalle. Kun valitset vain täysi-ikäisiä vieraita palvelevan hotellin, eivät lasten huudot häiritse altaalla loikoilua, eikä hotellin pihalla tule vastaan nallemaskotteja. 

Kun varaat hotellihuonetta, varmista, että siellä on kaksoissänky (double bed) eikä kahta erillistä sänkyä (twin bed). Romanttinen loma on mukavampi, kun voitte jakaa sängyn koko yön ajan, ja herätä vierekkäin.

Edullisissa hotelleissa saattaa olla jaettu kylpyhuone. Jos haluat peseytyä silloin kun sinulle parhaiten sopii etkä jonottaa käytävällä kylpytakissa, varmista, että huoneessa on oma vessa sekä suihku.

Huonepalvelu tuo lisää luksusta romanttiseen lomaan. Teidän ei tarvitse välttämättä poistua huoneestanne minnekään, jos voitte aina nälän iskiessä tilata ruokaa huoneeseen. 

Kannattaa muistaa se, että joissain maissa hotellit saattavat kieltäytyä majoittamasta pariskuntia, jotka eivät ole naimisissa. Myös lesbo- ja homopareilla voi olla vaikeuksia saada yhteistä hotellihuonetta.

Esimerkiksi Arabiemiraateissa on laitonta jakaa hotellihuone vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa, ellei tämä ole joko aviopuoliso tai hyvin läheinen perheenjäsen (esimerkiksi oma äiti). Dubaissa kuitenkin katsotaan sormien läpi ulkomaalaisien turistien touhuja. Jos haluatte, voitte laittaa sormukset nimettömiin ja tituleerata toisianne vaimoksi ja aviomieheksi, mutta tämä on usein tarpeetonta. Kansainvälisten ketjuhotellien hotellivirkailijat rupeavat ani harvoin tivaamaan siviilisäätyänne – varsinkin, koska Arabiemiraateissa monilla aviopareilla on eri sukunimet. Hellyydenosoitukset tulee kuitenkin tehdä yksityisesti, kuten monissa muissakin muslimimaissa. 

Vieritä ylös